משלוחים מהירים חינם לכל הארץ!

מאכלים מסוכנים לכלבים שאתם פשוט חייבים להכיר

אנו רוצים להעניק לכלבים שלנו את הטוב ביותר, אך האם אנחנו באמת יודעים מה טוב להם? גלו אילו מזונות השכיחים בכל בית ועלולים לסכן את בריאותם של חברינו הפרוותיים.

מאכלים אסורים לכלבים

מי יכול להתנגד למבט המתחנן של הכלב, כשהוא מביט בצלחת שלנו? אבל למרות הקושי לסרב, חשוב לזכור שלמרות שהאוכל שלנו עשוי להיראות טעים, לא כל מה שאנחנו אוכלים מתאים לחברינו הפרוותים.

פינוקים קטנים מדי פעם עשויים להיראות תמימים, אך הם יכולים להוביל למגוון בעיות בריאותיות אצל הכלבים שלנו. חלק מהמאכלים האנושיים עלולים לגרום לבעיות עיכול קלות, בעוד שאחרים, כמו שוקולד, עלולים להיות רעילים ולגרום לתופעות לוואי חמורות ביותר, כולל הקאות, שלשולים, קצב לב לא סדיר, פרכוסים ואף למוות במקרים קיצוניים.

כדי לשמור על בריאות הכלב שלנו, חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת ומותאמת לצרכיו הספציפיים. ישנם מגוון רחב של מזונות יבשים ורטובים המיועדים לכלבים, אשר מספקים את כל החומרים המזינים הדרושים להם. בנוסף, ניתן להעשיר את התזונה של הכלב עם פינוקים בריאים המיועדים במיוחד עבורם, כגון חטיפי ירקות או בשר מיובש.

רשימת המאכלים המהווים סכנה לכלבים

הבית, למרות היותו המקום הבטוח והאהוב על הכלבים שלנו, כולל בתוכו מזונות רבים העלולים לגרום נזק לבריאות הכלב שלנו.

להלן רשימה של מזונות נפוצים שמסוכנים לכלבים:

  1. אבוקדו – האבוקדו, הוא פרי רעיל לכלבים. הוא מכיל חומר הנקרא פרסין שעשוי עשוי לגרום לכלבים הרעלה המתבטאת בהקאות, שלשולים, קשיי נשימה ואף למוות.
  2. אלכוהול – אלכוהול, גם בכמויות קטנות, רעיל ביותר לכלבים. השפעת האלכוהול על כלבים דומה להשפעה שלו על בני אדם, אך כלבים רגישים אליו הרבה יותר. אלכוהול פוגע במערכת העצבים המרכזית של הכלב, מה שמוביל לתסמינים קשים.
  3. שוקולד – שוקולד, גם בכמות קטנה, רעיל ביותר לכלבים. הסיבה לכך היא חומר בשם תיאוברומין המצוי בקקאו ובשוקולד. תיאוברומין משפיע על מערכת העצבים המרכזית של הכלב וגורם לתופעות לוואי קשות.
  4. צימוקים וענבים – גם כמות קטנה של צימוקים או ענבים יכולה לגרום לנזק חמור לכליות של הכלב. התסמינים כוללים: זנק ישיר לכליות, הקאות, דיכאון, חולשה וחוסר תיאבון.
  5. בצל ושום – בצל ושום רעילים מאוד לכלבים. הסיבה לכך היא שהם מכילים חומרים שגורמים להרס של תאי הדם האדומים בגוף הכלב. כתוצאה מכך, הכלב עלול לפתח אנמיה (מחסור בתאי דם אדומים).
  6. תרופות – אקמול עשוי להיות קטלני לכלבים. האקמול מכיל חומר פעיל הנקרא פראצטמול. חומר זה עובר בכבד שמנסה לפרק אותו. תהליך זה הופך את החומר למסוכן וקטלני לכלבים.
  7. ביצים לא מבושלות – גורמות לבעיות בעור ובפרוות הכלב בנוסף, בביצים חיות קיימת סכנת הימצאות של חיידקים מסוימים העלולים לגרום לקלקולי קיבה וכאבי בטן, ביניהם: חיידק ה- E-coli ו- חיידק הסלמונלה.
  8. ממתקים ומסטיקים – מכילים ממתיק מלאכותי הנקרא "קסיליטול" המהווה סכנה חמורה לכלבים. הקסיליטול גורם לשחרור מהיר של אינסולין וירידה חדה ומסוכנת ברמת הסוכר בדם. השפעה זו עלולה לגרום לחוסר בקואורדינציה, עוויתות, פרכוסים וכן לכשל בכבד ולמוות.
  9. חלב ומוצריו – עלולים לגרום לכלבים לבעיות בעיכול ושלשולים וכן לפתח אלרגיה למזון המתבטאת בגירודים בעור.
  10. זרעים של פירות וירקות – חשוב לשים לב שהכלב לא יאכל זרעים של פירות/ירקות למיניהם מכיוון שזה עלולה לגרום לחנק, קשיים בנשימה, תרדמת ואף למוות.

מה מותר לכלבים לאכול?

כלבים, בדומה לילדים, סקרנים מטבעם ונוטים לטעום כל דבר שמעניין אותם. למרות התשוקה הטבעית הזו, חשוב להיות מודעים למאכלים בטוחים עבור הכלבים שלנו. תזונה מאוזנת ומותאמת היא הבסיס לבריאות הכלב ומזון יבש איכותי אמור לספק את כל צרכיו התזונתיים.

עם זאת, לפעמים אנחנו רוצים לפנק את הכלב שלנו במשהו טעים. במקרים כאלה, חשוב לבחור במאכלים בטוחים ומתאימים. להלן רשימה של מאכלים שמותר להאכיל כלבים:

חסה– עלים ירוקים של חסה יכולים להיות תוספת מרעננת לתזונה של הכלב. חשוב לוודא שהחסה נקייה היטב מכל שאריות אדמה או חומרי הדברה.

עוף מבושל– חתיכות עוף רזות, מבושלות היטב ללא עור, עצמות או תבלינים, יכולות להיות תוספת טעימה לתזונה של הכלב. העוף עשיר בחלבון וקל לעיכול.

פירות טריים– תפוחים, בננות ותפוזים (חשוב להוציא את הקליפה והגרעינים) עשירים בוויטמינים ונוגדי חמצון. חשוב להציע את הפירות פרוסים וחתוכים לחתיכות קטנות כדי למנוע סכנת לחנק.

ירקות טריים- גזר, בטטה ומלפפון הם ירקות עשירים בסיבים תזונתיים וויטמינים. ניתן להציע אותם לכלב חתוכים לרצועות דקות.

מה נעשה במקרים בהם הכלב אכל משהו שאסור לו לאכול?

הכלב שלכם אכל אוכל שאסור לו לאכול? אין ספק שמדובר במצב מלחיץ, אך אל דאגה! בעזרת מידע נכון ופעולה מהירה, תוכלו להתמודד עם המצב בצורה הטובה ביותר.

ראשית, שמרו את מספר הטלפון של הווטרינר שלכם ושל המרכז הווטרינרי הקרוב במקום נגיש. במקרה חירום, כל שנייה קריטית. הנגישות למספרים תחסוך לכם זמן יקר ותאפשר לכם להגיע לטיפול רפואי במהירות האפשרית.

מה עושים אם הכלב אכל משהו רעיל?

  • הערכה ראשונית– בדקו את מצב הכלב. האם הוא מראה סימני מצוקה כמו הקאה, שלשולים, נשימה מהירה, חולשה או התנהגות חריגה?
  • צרו קשר עם הווטרינר– תנו לו פרטים מלאים על מה הכלב אכל, באיזו כמות ומתי. הווטרינר יוכל להעריך את חומרת המצב ולהנחות אתכם בהתאם.
  • הגיעו לווטרינר– במרבית המקרים, מומלץ להגיע עם הכלב לווטרינר לבדיקה וטיפול. גם אם הכלב נראה בסדר, חומרים מסוימים עלולים לגרום לנזק פנימי שלא ניתן לראותו מיד.
  • שמרו על קור רוח- חשוב להישאר רגועים כדי לטפל בכלב בצורה יעילה. חרדה עלולה להחמיר את המצב.

מה אסור לעשות אם הכלב אכל משהו רעיל?

  • אל תנסו לגורם לכלב להקיא, אלא אם הווטרינר הנחה אתכם אחרת, ניסיון לגרום לכלב להקיא עלול לגרום נזק נוסף.
  • אל תתנו לכלב חומרים משלשלים או תרופות אחרות ללא הנחיות וטרינריות. תרופות ללא מרשם עלולות להזיק ולסבך את הטיפול.
  • אל תתנו לכלב אוכל או מים. במקרים מסוימים, מתן מזון או מים עלול להחמיר את המצב.

זכרו, בריאות הכלב שלכם חשובה לנו והצוות שלנו ישמח לסייע ולענות לכם על כל שאלה!

לסיכום

השקיעו בבריאות הכלב שלכם ותנו לו את הטוב ביותר! בחרו מזון איכותי והימנעו ממתן מזון אנושי כמו שוקולד, בצל וענבים שעלולים להיות מסוכנים לבריאותו. זכרו, בריאות הכלב בידיים שלכם. במקרה של חשד להרעלה, אל תתמהמהו ופנו מיד לווטרינר.

אוכל היפואלרגני לכלבים

אוכל טבעי לכלבים

אוכל רטוב / שימורים לכלבים

דילוג לתוכן